Man riskeert negen jaar cel voor foltering en verkrachting van partner

Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft vrijdag negen jaar cel en een terbeschikkingstelling van acht jaar gevorderd voor een 43-jarige man uit Antwerpen. Hij zou zijn vriendin gedurende drie dagen mishandeld en verkracht hebben. Zo was er zo erg aan toe dat er volgens de procureur sprake is van foltering.

Het slachtoffer kent de beklaagde sinds eind 2010 en heeft sindsdien geregeld seks met hem. Hij was op 13 februari 2014 langsgekomen en ze hadden ruzie gekregen. Hij verweet haar onder meer dat ze geen echte relatie met hem wilde. De beklaagde sloeg haar, bonkte haar met het hoofd tegen de muur en haalde een mes over haar keel. Ze verloor het bewustzijn en werd vastgebonden wakker. De twee volgende dagen werd ze herhaaldelijk geslagen, gestampt en verkracht.

Op 15 februari kwam haar moeder langs, omdat ze zich zorgen maakte. Ze trof een ravage aan op het appartement met overal bloed. Haar dochter had een hersenbloeding, een klaplong, een gebroken neus, een snijwonde in de hals, een afgebroken tand en tal van kneuzingen. Ze werd in levensgevaar opgenomen in het ziekenhuis en was vier maanden arbeidsongeschikt.

De beklaagde was gevlucht, maar werd opgepakt. Hij ontkende eerst dat hij haar zo had toegetakeld, maar ging op zitting schoorvoetend tot bekentenissen over. De verkrachting bleef hij betwisten. Hij ontkende ook dat hij foto’s had genomen van het gewonde en doodsbange slachtoffer.

Zijn advocate vroeg om de feiten van foltering te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en pleitte voor een voorwaardelijke straf. De beklaagde werd echter al twee keer veroordeeld voor partnergeweld. Het meest recente vonnis dateert van amper zes weken voor de huidige feiten.

Vonnis op 30 januari.

Corrigeer

MEER NIEUWS