Nieuw woon-zorgcentrum eindelijk geopend

Nieuw woon-zorgcentrum eindelijk geopend

OCMW voorzitter Annelies De Meersman (Open VLD) onthult de gedenkplaat samen met burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V), directeur van het WZC Joris Van der Linden en OCMW secretaris Pascal Vandermeersch. Foto: rdl

Lede -

‘Al dan niet omwille van barkrukken met drie of vier poten’, grapte OCMW voorzitter in haar toespraak naar de redenen van de vertraging in het verloop van de bouwwerken die in september 2011 werden aangevangen. Met 93 kamers heeft Markizaat twaalf kamers meer dan het huidige Villa Letha. Uitgangspunt in de nieuwe werking zijn de leefgroepen. Naast een eigen verpleegpost is er per groep een aangepaste animatie, ergo- en kinesitherapie.

‘Op die manier krijgt iedere bewoner de specifieke zorg die hij nodig heeft’, zegt de voorzitter, die samen met burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V), directeur van het WZC Joris Van der Linden en OCMW secretaris Pascal Vandermeersch de gedenksteen onthulde. De totale kostprijs is 12 miljoen euro, waarvan 9 miljoen gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio