De 7 Belgen gewikt en gewogen: wat zijn hun winstkansen op het WK?

Dat Mathieu Van der Poel als topfavoriet naar Tabor trekt, mag u na zondag vast noteren. Maar wat met de Belgen? Zelden zag bondscoach De Bie zijn profs met zoveel vraagtekens omringd op minder dan een week voor het WK. Bij de ene lijkt de topvorm net voorbij, twee anderen kampen met een griepje, een vierde worstelt met de naweeën van een dopingaffaire en dan is er nog het eeuwige vraagteken-Nys. Hoe groot mogen we hun winstkansen inschatten?

Wout Van Aert: 30% winstkansen

Vorig jaar was hij nog de sterkste van de twee op het WK voor beloften in Hoogerheide, maar zondag moest Van Aert duidelijk zijn meerdere erkennen in Mathieu Van der Poel. Was Van Aert op het BK nog de uitgesproken topfavoriet, op het WK is die rol niet voor hem weggelegd. Dat geeft ook Van Aert zelf toe. De dagen dat hij, zoals in Loenhout en Baal, de tegenstand haast op een drafje de vernieling in reed, liggen kennelijk achter hem. ‘Op training voel ik het niet zo’, aldus Van Aert. ‘Maar conditioneel is het inderdaad misschien net ietsje minder dan toen.’ Dat tempert de verwachtingen richting WK. Gaven we hem voor het BK nog 70% winstkansen, dan moet hij het vandaag met amper 30% stellen. Van Aert blijft het speerpunt in de Belgische selectie, maar topkandidaat voor de wereldtitel? Helaas.

Foto: Belga

Veldrijden op Sportwereld.be

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.