Restaurants lanceren ‘Meetjeslands Bord’

Restaurants lanceren ‘Meetjeslands Bord’

Zeven Meetjeslandse restaurants presenteren streekgerechten op een exclusief serveerbord. Foto: mye

Op een exclusief serveerbord presenteren zeven Meetjeslandse restaurants de komende maanden gerechten met streekproducten.

Onder de noemer ‘Meetjesland Restaurant’ zetten verscheidene typische Meetjeslandse eetgelegenheden al een tijdje lokale gerechten en streekgebonden producten letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Zo waren er in het verleden al verschillende promotionele acties zoals het gebruik van gemeenschappelijke menukaarten en het organiseren van een busarrangement waarbij verscheidene restaurants in één route konden worden bezocht.

Onder begeleiding van het Plattelandscentrum Meetjesland wordt daar nu een nieuw initiatief aan toegevoegd. ‘Om de samenwerking te bekrachtigen lieten de restaurants een exclusief serveerbord ontwikkelen’, zegt Sven De Wever van Plattelandscentrum Meetjesland. ‘Iedere keer een klant een gerecht besteld waar lokale producten bij betrokken zijn, zal dit geserveerd worden op deze nieuwe borden.’

Uitdaging

De ingebruikneming van deze serveerborden gaat ook gepaard met een nieuwe activiteit. De betrokken restaurants, Stadhuis van Raverschoot uit Adegem, Fred's Café uit Sint-Laureins, De Muze uit Knesselare, Pandora uit Watervliet, 't Zoet Gemoed uit Zomergem, De Cluysenaer uit Evergem en het Hoveniershuis in Wippelgem dagen de komende maanden hun klanten uit om op een van deze locaties een streekgerecht te proeven.

Dit hoeft niet altijd een volledig menu te zijn, ook een peuzelbordje of een dessert komt in aanmerking. Hiervoor werd een speciale spaarkaart ontwikkeld. ‘Wie in totaal vijf stempels verzamelt van minstens twee restaurants maakt kans op een waardebon van 25 euro, te besteden in een van de zeven Meetjeslandse restaurants. De actie loopt tot en met 26 april’, klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio