Na Standard dreigt nu Club Brugge Anderlecht-doelwit te kapen

Na Standard dreigt nu Club Brugge Anderlecht-doelwit te kapen

Foto: Zulte Waregem

Na Anderlecht heeft nu ook Club Brugge interesse getoond in spits Idrissa Sylla van Zulte Waregem. Nu Club een akkoord heeft bereikt met het Duitse Mainz, dat Nicolas Castillo tot het einde van het seizoen overneemt, moet het immers op zoek naar een vervanger. Anderlecht dreigt zo al zijn tweede doelwit van deze winter aan zich te zien voorbijgaan. Frank Buyse en Jürgen Geril

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de zoektocht naar een vervanger voor de Chileense spits Castillo zou de 24-jarige Guinese international van Zulte Waregem ­Idrissa Sylla volgens ingewijden nu weleens bovenaan het lijstje kunnen komen. Zulte Waregem wil evenwel minstens 1,5 miljoen euro voor Sylla, die momenteel nog op de Afrika Cup zit. Daar zat de spits, die net terug is uit blessure, zondag tegen Kameroen (1-1) trouwens op de bank.

De belangstelling van Anderlecht voor Sylla is al langer bekend en de kloof tussen aanbod en vraagprijs is niet meer zo groot. Het contact tussen Anderlecht en de entourage van de speler zou ook nog steeds goed zijn. Maar de speler zelf had de afgelopen dagen naar verluidt meer oor naar de interesse van enkele clubs uit de Premier League en Wolverhampton uit de Engelse tweede klasse. Ook omdat hij vreest dat hij bij Anderlecht altijd tweede keus zal zijn, na Aleksandar Mitrovic. Mogelijk zou Sylla enthousiaster kunnen worden als Mitrovic in de zomer zou vertrekken, een constructie die niet ondenkbaar is.

Maar als Sylla voor Club Brugge zou kiezen en de clubs er onderling uitkomen, is het al de tweede keer deze winter dat Anderlecht een transferdoelwit naar een concurrent ziet gaan. Nadat eerder Lokeren-verdediger Alexander Scholz een transfer naar Standard verkoos boven een overstap naar paars-wit.

Als Sylla vertrekt, houdt dat ook gevolgen in voor David Pollet (Gent). Lees meer in Het Nieuwsblad van woensdag 28 januari.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.