Anderlecht sluit jeugdspeler na rondje moddergooien weer in de armen

In november daagde Anderlecht Jason Lokilo (16) en zijn vader voor de rechtbank omdat hij geen profcontract wilde tekenen. De Belgische voetbalwereld stond op zijn kop en het kwam tot een clash tussen de Lokilo’s en RSCA. Nu – twee maanden later – is er echter een compromis in de maak. Paars-wit laat het proces vallen en de speler tekent een profcontract voor 2,5 jaar. Dat zegt Lokilo zelf.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Hoe hoog de spanning ook opliep, Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck sloot nooit helemaal de deur voor de Lokilo’s. Mits oprechte excuses kon er opnieuw gepraat worden en dat is blijkbaar gebeurd. ‘Ik heb goed nieuws’, vervolgt Jason. ‘We hebben nu met Anderlecht een akkoord voor een profcontract van 2,5 jaar. Vorige vrijdag zagen we het voorstel van de club en mijn vader heeft nu een tegenvoorstel gedaan. We wachten nog op een antwoord, maar de kloof is niet zo groot. We moeten zeker niet te gulzig zijn. Als alles goed gaat teken ik binnenkort een contract bij Anderlecht en wordt het proces zo vermeden.’

Lees waarom Lokilo nu toch voor Anderlecht koos in Het Nieuwsblad van woensdag 28 januari.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.