Frank Deboosere: 'Nog zeker tot volgende week winterweer'

Echt streng kan je deze winter niet noemen, maar de combinatie van neerslag en temperaturen rond het vriespunt zorgt dezer dagen geregeld voor gladde wegen. Een complex lagedrukgebied blijft rondjes draaien boven de Noordzee en het zuiden van Scandinavië. Voor ons betekent dat koude zeelucht van polaire oorsprong. Door het temperatuurcontrast tussen het relatief warme ­zeewater en de koude bovenluchten kunnen de winterse buien soms stevig uitpakken.

Vandaag passeert een sneeuwzone van west naar oost. Later zal de sneeuw in Vlaanderen overgaan in een mengeling van regen en sneeuw. Tussendoor zijn er ook droge perioden en krijgen we enkele opklaringen. Met maxima rond 3 graden zal het sneeuwtapijt in Laag- en Midden-België op veel plaatsen smelten. In de Ardennen daarentegen blijft de sneeuw liggen.

Vannacht blijft het winters wisselvallig. Ook in Vlaanderen kunnen er sneeuwbuien tot ontwikkeling komen. Enkele opklaringen doen het kwik afkoelen tot aan of zelfs net onder het vriespunt. Gladde wegen verzekerd.

Zaterdag verwerken we een nieuwe regen- en sneeuwzone. Later schakelen we over op een mengeling van opklaringen, wolkenvelden en nog enkele lokale buien. Maxima rond 3 graden.

Ook zondag, maandag en dinsdag moeten we rekening houden met winterse buien. Vooral ’s nachts en ’s ochtends kan daardoor ook in Vlaanderen even een sneeuwtapijt ontstaan. In de Ardennen blijft de sneeuw zeker liggen en kunnen de skigebieden open.

INFO

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere verzorgen afwisselend elke dag voor u het weerbericht

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...