Assisenproces over dood Britta Cloetens van start

Antwerpen - Voor het Antwerpse hof van assisen start vandaag het proces van Tijl Teckmans (32) uit Duffel. Acht mannen en vier vrouwen moeten oordelen of de autoverkoper zich schuldig maakte aan de doodslag op Britta Cloetens (25) uit Wilrijk. Op het eerste dag van het proces zal de openbaar aanklager vanaf 09.00 uur de akte van beschuldiging voorlezen. Later op de dag volgt het verhoor van de beklaagde.

Ga naar het overzicht van de zaak-Cloetens

Britta verdween op zaterdag 23 april 2011 na een bezoek aan de Honda-garage langs de Boomsesteenweg in Antwerpen, waar Tijl werkte. Hij ontkende aanvankelijk iedere betrokkenheid, ook al werden haren en bloed van Britta in de koffer van zijn firmawagen terug gevonden. Vier maanden later ging hij toch tot bekentenissen over.

Hij vertelde de speurders dat Britta en hij wat geflirt hadden in de garage en dat hij haar slipje had uitgedaan. Hij wilde met haar vrijen op de rand van de koffer, maar zij wilde plots niet meer en zei dat ze naar de politie zou gaan. Hij werd kwaad en trok het kofferdeksel naar beneden. Britta kreeg het op haar achterhoofd en was volgens hem op slag dood.

Tijl had haar lichaam in de koffer gelegd en was via Brussel richting Ardennen gereden. Hij had haar lichaam ergens in een bos onder wat takken en bladeren verstopt, maar kan zich niet meer herinneren waar precies. De speurders reden meermaals met hem rond om zijn reisweg te reconstrueren en ondernamen tal van zoekacties, maar zonder resultaat. Het lichaam van Britta is nog altijd niet terug gevonden.

De beschuldigde zit intussen al ruim 3,5 jaar in voorhechtenis. Hij staat nu terecht voor doodslag, maar tijdens het onderzoek heeft hij altijd ontkend dat het zijn bedoeling was om haar te doden.

Dinsdag werd de twaalfkoppige jury geselecteerd. Vandaag wordt het proces voortgezet met de voorlezing van de akte van beschuldiging en het verhoor van Tijl. De dagen erna komen de getuigen aan het woord. De uitspraak wordt op 13 februari verwacht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees