Alweer wending bij Lierse: interimcoach Helleputte na twee dagen weg

Wie dacht dat de chaos bij Lierse al compleet was, zat ernaast: twee dagen na zijn aantreden als interim-coach, stapt Herman Helleputte alweer op om medische redenen.

Lierse zag eergisteren coach Stojanovic vertrekken, zette sportief directeur Radzinski op een zijspoor en stuurde gisteren nog zes spelers naar de B-kern, waaronder wie kapitein Hernan Losada en oudgediende Arjan Swinkels.

Helleputte nam woensdagavond over, maar de 61-jarige liet weten dat hij de job toch niet kan uitvoeren. Op de site van Lierse staat het volgende te lezen: ‘Ik heb een paar maand geleden twee maal een hartoperatie ondergaan. Ik ben op het aanbod van Maged Samy en Lierse ingegaan omdat ik een Lierseman ben, ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren. Maar misschien was dit iets te overhaast want ik heb ondervonden dat mijn gezondheid een stressvolle job als hoofdtrainer niet toelaat. Na overleg met mijn hartchirurg deze morgen heb ik dan ook beslist om mijn gezondheid de voorrang te geven. Ik zag dit project volledig zitten en was 100% gemotiveerd om Lierse mee te redden, maar door overmacht moet ik hier nu van af zien.‘

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.