‘Seks, dood en verschrikkelijke dialogen in The Loft’

De LA Times en NPR vinden ‘The Loft’ van Erik Van Looy niet geloofwaardig en oppervlakkig. Matthias Schoenaerts krijgt wel een beetje lof.

NPR, de Amerikaanse publieke omroep, heeft weinig positieve woorden over voor de Amerikaanse remake van de Vlaamse succesfilm ‘Loft’. De recensent Andrew Lapin noemt de premisse van de film veelbelovend, maar volgens hem mist de film geen enkele kans om een valse noot te slaan.

‘Flashbacks volgen op flashbacks terwijl de vijf mannen in de loft rondlopen, het lijk onderzoeken. Op een of andere manier heeft iedereen elkaar bedrogen, in een chronologie die bij elke onthulling belachelijker wordt.’

Volgens hem neemt de film zichzelf te ernstig en is geen van de vijf hoofdrolspelers er zich van bewust dat ze karikaturen spelen. ‘The Loft heeft drie jaar in het filmvagevuur doorgebracht omdat er met studio’s en releasedata werd geschoven. Moge hij nu in vrede rusten’, besluit hij.

De LA Times noemt de film een stijlvolle whodunit die het label ‘hitchcockiaans’ echter niet waardig is. Recensent Roger Moore vindt bijvoorbeeld dat Erik Van Looy onhandig de aandacht van sommige verdachten probeert af te leiden.

‘Het script heeft gaten die een veelheid aan wazig gefilterde seksscènes en spanning opdrijvende close-ups niet kunnen verbergen. (...) Uiteindelijk komt alles samen in een orgie van onhandige overdreven verklaringen die niet echt iets uitleggen.’

Ook hij wijst op de karikaturale personages. De vrouwen in de film zijn volgens hem herleid tot fashionista’s die gevreesd of begeerd worden. Wel vindt hij de acteurs goed gecast.

‘De duistere Schoenaerts biedt soms vuurwerk en de ouderwetse theatraliteit spreekt sommigen misschien aan. Maar personages waar we niets om geven, spanning die we niet voelen? De Master of Suspense zou zijn label daar niet aan geven’, besluit hij.

Corrigeer

MEER NIEUWS