Deen Andreassen troeft Iserbyt af bij junioren

Deen Andreassen troeft Iserbyt af bij junioren

Simon Andreassen Foto: Photo News

De Deen Simon Andreassen heeft het WK bij de junioren gewonnen in Tabor. Iserbyt ging nochtans furieus van start, maar kon zijn tempo niet volhouden en werd op een ruime afstand tweede. De Nederlander Max Gulickx moest zich tevreden stellen met een bronzen plak.

Iserbyt trok meteen alle registers open en ging vanaf ronde 1 in de aanval. Aan hetzelfde tempo blijven voortrazen bleek echter geen optie. De Deen Andreassen maakte elke ronde winst bij de veelbesproken nieuwe balken op het parcours en had na 26 minuten rijden een riante voorsprong.

De West-Vlaming bleef als een accordeon aan de leider plakken, maar kon na een zoveelste terugval niet meer de energie opbrengen om terug te rijden. Zo bewijst Iserbyt andermaal dat het allesbehalve evident is om als topfavoriet van start te gaan.

Na de wedstrijd keek de ijzersterke Andreassen op zijn prestatie: 'Ik reed de perfecte race. Ik wist dat ze niet dichter kwam en deze ondergrond ligt me wel. Technisch was ik in het voordeel', besloot de Deen.

Iserbyt verklaarde gisteren nog dat enkel goud voldoende was, maar moest dus genoegen nemen met een zilveren medaille.

De eerstvolgende Belg was Jarne Driesen op een tiende plaats.
 

Uitslagen Belgen:

2. Eli Iserbyt
9. Jarne Driesen
20. Jappe Jaspers
23. Lander Loockx
27. Alessio Dhoore

Corrigeer