Verkeerschaos door valse bommelding in dancing Carré

Verkeerschaos door valse bommelding in dancing Carré

Foto: tdk

Willebroek -

Discotheek Carré in Willebroek werd maandagochtend ontruimd naar aanleiding van een bommelding. De A12 was er een tijdlang volledig versperd in beide richtingen, waardoor er op de A12, E19 en op wegen in de buurt lange files stonden.

‘Wij hebben voor 6 uur via de politie van Londerzeel een telefoontje met een bommelding binnengekregen’, zegt Eddy Bevers (N-VA), de burgemeester van Willebroek. Op dat moment waren er nog zo’n 500 bezoekers aanwezig in de dancing. ‘Er is meteen besloten om de dancing te ontruimen en een perimeter van 200 meter in te stellen.’ De politie is met explosievenhonden ter plaatse gekomen. Na de inspectie bleken er geen verdachte paketten aanwezig in het gebouw.

A12 tijdlang volledig afgesloten

Omdat de A12 binnen de veiligheidszone van 200 meter lag die door de politie was ingesteld, moest die een tijdlang volledig worden afgesloten, zowel in de richting van Brussel als in de richting van Antwerpen. Dat veroorzaakte grote verkeershinder bij het op gang komen van de ochtendspits. Het verkeer werd omgeleid via de E19, maar ook daar ontstonden al snel lange files. ‘Het dreigt een bijzonder moeizame ochtendspits te worden tussen Antwerpen en Brussel’, zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Ook de lokale toegangswegen tot de A12 waren afgesloten, waardoor het verkeer op wegen in de buurt langzaamaan vastliep. ‘Het vastslibben van die toegangswegen zorgt voor heel wat hinder in de regio’, zegt Bevers nog. Zo stond er een lange file op de N16 in Puurs. Hierdoor was er ook op de E17 richting Antwerpen vanaf Waasmunster file. ‘De regio Willebroek is te vermijden’, zegt Hajo Beeckman nog.

 

 

De A12 werd rond 7u30 weer vrijgemaakt in beide richtingen, maar de verkeerschaos was ook de uren daarna nog altijd erg groot. Daarnaast zorgde ook het winterse weer voor verkeershinder en een moeizame ochtendspits.

 

 

Veertiende bommelding

De bommelding in Carré is al de veertiende op drie weken tijd in ons land. De voorbije weken moesten onder andere ook al een cinema in Doornik, een school in Roeselare, de Brusselse Beurs of de Vlasmarkt in Gent worden ontruimd na een valse bommelding.

Er volgt wellicht nog een onderzoek naar de identiteit van de beller van de bommelding in Carré. ‘De bommelder zal hier niet aan ontkomen. Die riskeert niet alleen een straf, maar zal ook de hulpdiensten die deze ochtend werden opgetrommeld, moeten betalen’, zegt Eddy Bevers nog.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S