Aantal faillissementen blijft dalen

Aantal faillissementen blijft dalen

Foto: Photo News

Het aantal faillissementen is in januari opnieuw afgenomen in België. Er gingen vorige maand 916 bedrijven over de kop, een daling met 14 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt maandag uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon.

‘Het aantal faillissementen blijft weliswaar hoog, maar zowel in januari 2014 als in januari 2013 noteerden we nog gevoelig veel hogere cijfers’, zei Eric Van den Broele van Graydon. ‘Positief is dat we voor de elfde maand op rij, telkens in vergelijking met dezelfde maanden van de vorige jaren, een daling noteren. Voor het eerst sinds het uitbreken van de bankencrisis meten we een faillissementsgraad onder 0,9 procent.’

De situatie blijkt overigens in het hele land te verbeteren, al is die verbetering in Vlaanderen wel het sterkst. De teller staat er na 1 maand op 434 faillissementen (-23,19 procent ten opzichte van 2014), tegenover 156 in Brussel (exact hetzelfde als in 2014) en 315 in Wallonië (-9,74 procent). De daling zet zich ook in alle provincies door, behalve in de provincie Waals-Brabant.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees