Leerlingen Barnum gaan skiën op kosten van Joepie

Leerlingen Barnum gaan skiën op kosten van Joepie

De Barnumleerlingen vertrekken vrijdag op skireis. Foto: sbr

Roeselare -

De derdejaarsleerlingen Latijn van Barnum wonnen een wedstrijd van Joepie en vertrekken vrijdag op gratis skireis naar Les Deux Alpes.

De leerlingen van het derde jaar Latijn uit Barnum vertrekken vrijdag 6 februari op skireis naar Les Deux Alpes. De leerlingen wonnen de skireis met een deelname aan een wedstrijd van het populaire jongerentijdschrift Joepie.

‘In het najaar stelde een aantal leerlingen voor om deel te nemen aan de wedstrijd. Ze moesten punten verzamelen en een filmpje maken. Ik twijfelde eerst, want dat filmpje was moeilijk in te plannen in de lessen, maar de leerlingen overtuigden mij om het op te nemen in de middagpauze’, vertelt klastitularis Bart Fiems.

De leerlingen komen na een tiendaagse reis op zondag 15 februari weer aan in Roeselare. Meteen daarna begint de krokusvakantie. ‘Ze krijgen dus als het ware een dubbele krokusvakantie. De school ging dan ook niet meteen akkoord. Uiteindelijk gaf ze toch groen licht omdat ze de creativiteit en het initiatief van de leerlingen bewondert. De voorwaarde is wel dat ze in de weken voor en na de skireis extra hun best moeten doen.’

Ook de ouders twijfelden aanvankelijk. ‘Vanzelfsprekend kwamen er heel wat vragen van de ouders, maar we hebben op alle een antwoord gegeven. Op een leerling na, die om persoonlijke redenen niet meegaat, reist iedereen mee.’

Vrijdag vertrekt klastitularis Bart dus samen met collega Delphine Buscàn en 21 leerlingen. ‘We kijken er erg naar uit. Collega Delphine en ikzelf hebben nog nooit geskied, dus ook voor ons is het een uitdaging. Verder kunnen we alleen maar hopen dat iedereen heelhuids terugkeert’, lacht hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio