VROUWENVOETBAL

Club Brugge stopt met de A-ploeg

Brugge -

Club Brugge gaat niet verder met de A-ploeg. Het clubbestuur wil zich toeleggen op de opleiding van jonge speelsters. Bedoeling is om het huidige B-team uit te bouwen en op termijn met de nieuwe A-ploeg door te stoten naar eerste klasse.

Club Brugge Vrouwen werd in 2010 opgericht. Twee jaar later trad Club Brugge Vrouwen toe tot de eerste uitgave van de BeNe League, de grensoverschrijdende vrouwenvoetbalcompetitie met Belgische en Nederlandse ploegen. Vorig jaar haalde het team de finale van de Beker van België.

‘Dit is een heel spijtige beslissing’, vindt speelster Tine de Caigny. ‘Bedoeling was nochtans om deze groep zeker drie jaar samen te houden. Al na twee jaar houdt het op en dan is het eigenlijk allemaal voor niets geweest. Nochtans maakten we de voorbije jaren veel progressie in de BeNe League. De kloof met de Nederlandse ploegen werd kleiner.’

‘Hoe het nu verder moet voor ons? We kunnen blijven, maar dan voetballen we in tweede nationale. Ik denk dat de meeste speelsters het potentieel hebben om in eerste nationale mee te draaien. Voorlopig kunnen we alleen maar afwachten. Straks wordt ook de BeNe League opgedoekt. Er is sprake van een nieuwe Belgische competitie, maar het is nog niet duidelijk wat de plannen zijn van de voetbalbond’, zegt Tine de Caigny, die aan haar tweede campagne bezig is bij Club Brugge Vrouwen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio