Spookbrug krijgt toch functie na bijna 40 jaar

Spookbrug krijgt toch functie na bijna 40 jaar

De brug over het Albertkanaal ligt er al sinds begin jaren tachtig verlaten bij. Foto: lvd

Ham / Tessenderlo - Na 38 jaar is er een oplossing in zicht voor de spookbrug van Oostham. De brug over het Albertkanaal werd begin jaren ‘80 gebouwd als onderdeel van de N73, maar het laatste stuk van de weg werd nooit afgewerkt. Sindsdien ligt de brug er ongebruikt bij, maar daar komt nu een eind aan.

In de jaren ‘70 van vorige eeuw werden er plannen gesmeed voor een netwerk van grote verbindingswegen in Limburg. De N73, die het hele noorden van de provincie doorsnijdt, werd aangewezen als oost-westverbinding. De brug over het Albertkanaal werd in 1977 gelegd, maar het volledige tracé werd echter nooit geraliseerd omdat het ten noorden van Beverlo door natuurgebied loopt. Ondertussen ligt de brug er al 38 jaar ongebruikt bij.

Aan die absurde situatie komt binnenkort een eind. De verbinding stond in het SALK en Wegen en Verkeer heeft het project nu ook opgenomen in het investeringsprogramma. Hoeveel geld er precies geïnvesteerd wordt, is onbekend. ‘De weg wordt doorgetrokken tot over het Albertkanaal’, zegt de Hamse burgemeester Dirk De Vis (CD&V). ‘Waar de nieuwe weg zal eindigen, is nog niet helemaal duidelijk. De weg krijgt hoe dan ook twee keer één rijstrook, met aan beide zijden uitwijkmogelijkheden. Op die manier hopen we de vrachtwagens uit ons centrum te houden.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Limburg van woensdag 04 februari.

Corrigeer

NIEUWS