Plopsaqua De Panne volgende maand al open, nu pas milieuvergunning

Plopsaqua De Panne volgende maand al open, nu pas milieuvergunning

Archiefbeeld: Plopsaland De Panne Foto: -

De Panne -

Het waterpretpark Plopsaqua in De Panne heeft van de West-Vlaamse deputatie de benodigde milieuvergunning gekregen. Dat meldt de Provincie donderdag. Enigszins opvallend is dat het gebouw er al staat, en op 22 maart al opent voor het grote publiek.

De deputatie zette het licht op groen voor de bouw van het subtropische waterpretpark. Opvallend, want de bouw- en inrichtingswerken zitten inmiddels in de laatste fase. 'Recent bleek dat Plopsaland nv op basis van de eerder door het gemeentebestuur van De Panne afgeleverde stedenbouwkundige vergunning al gestart is met de bouwwerken, en dus de aflevering van de corresponderende milieuvergunning niet heeft afgewacht. Het komt echter niet toe aan de deputatie om zich hierover uit te spreken', luidt het oordeel.

Uit onderzoek door het Vlaamse Agentschap Zorg & Gezondheid is gebleken dat het zwembad zelf aan alle wettelijke normen beantwoordt en voldoende garanties biedt op het vlak van gezondheid. Ook de andere Vlaamse adviesinstanties noemden de impact van andere relevante milieuaspecten zonder meer aanvaardbaar en ook de mobiliteitsdeskundige verwacht geen negatieve effecten. 'De Provinciale Milieuvergunningscommissie bundelde deze adviezen en bracht dan ook een unaniem gunstig advies uit', besluit de deputatie.

Het waterpretpark, dat net naast het attractiepark Plopsaland ligt, heeft een capaciteit van 900 tot 1.200 personen. Mits dit complex ook dient ter vervanging van het verouderde stedelijke zwembad van De Panne wordt gemikt dat 60 procent van de bezoekers uit de regio zal komen. Ook scholen uit de omgeving kunnen er terecht. Op 22 maart gaat de jongste investering van de groep, met een prijskaartje van 16 miljoen euro, open. Paradepaardje is ongetwijfeld de Superloop, een glijbaan die begint met een vrije val van acht meter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees