Tien jaar onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap

Mathilde bezoekt Gasthuisberg

Mathilde bezoekt Gasthuisberg

Foto: hsb

Leuven / Begijnendijk -

Hoog bezoek op de campus Gasthuisberg donderdag, want Koningin Mathilde kwam er een symposium bijwonen over tien jaar onderzoek naar kanker bij zwangere vrouwen. Ze ontmoette er enkele mama's die tijdens hun zwangerschap chemo kregen.

Ik was 24 weken ver in mijn zwangerschap, toen ik in mijn borst een knobbeltje voelde dat er niet hoorde te zijn’, zegt Wendy De Cock(37) uit Betekom. Ze is één van de mama's die donderdag Koningin Mathilde mochten ontmoeten tijdens het symposium over kanker tijdens de zwangerschap. ‘Er werd meteen een mammografie gedaan. Ik dacht nochtans dat dat niet gezond was voor de baby. Maar op zo'n moment vertrouw je wat de dokters zeggen. Gelukkig maar, want zo ontdekte ik dat ik kanker had. En nog belangrijker: ik hoorde ook dat het mogelijk was om daartegen behandeld te worden tijdens de zwangerschap, wat ik helemaal niet voor mogelijk achtte.’

Lode, het zoontje van Wendy, is intussen vier jaar en kerngezond. En ook Wendy heeft zowel de zwangerschap als de behandeling tegen de kanker goed doorstaan.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Leuven-Hageland van vrijdag 06 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio