Paus baart opzien met uitspraak over slaan van kinderen

Paus baart opzien met uitspraak over slaan van kinderen

Foto: Photo News

Is het slaan van kinderen onder bepaalde omstandigheden ok? Paus Franciscus vindt van wel. Zo stelde de kerkvorst woensdag tijdens zijn algemene audiëntie.

‘Ik hoorde bij een ontmoeting met getrouwde stellen een vader ooit zeggen, “ik moet mijn kinderen af en toe een beetje slaan, maar nooit in het gezicht, om hen niet te vernederen”, zo zei de paus tijdens de algemene audiëntie met als thema de rol van de vader. ‘Hoe mooi. Hij kent de zin van de waardigheid. Hij moet bestraffen, maar doet het rechtvaardig en gaat dan verder’, aldus nog de paus.

Sociale media reageerden als door een wesp gestoken. De reacties gingen van ‘dagelijks geweld tegen kinderen mag niet gebagatelliseerd worden’, over ‘wie kinderen slaat, is armzalig’ tot ‘zo modern is hij nu ook weer niet’. Het Vaticaan hulde zich vrijdag in stilzwijgen.

Bij de audiëntie in Rome had Franciscus woensdag beklemtoond hoe belangrijk een vader die aanwezig is, bij de opvoeding van kinderen is. Een goede vader is geduldig en kan vergeven, klonk het. Te veel controle betekent dat je ‘kinderen niet laat groeien’.

De kerkvorst heeft met zijn spontaniteit wel al eens meer tegen zere schenen geschopt. Zo liet hij zich onlangs ontvallen dat katholieken zich niet moeten vermenigvuldigen zoals ‘konijnen’. Enerzijds kreeg Franciscus daarmee veel lachers op zijn hand, anderzijds kreeg hij het hard te verduren vanuit de hoek van de kinderrijke gezinnen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees