Fotograaf Kurt Sesselle toont ‘zijn’ Oosteeklo in Brugge

Fotograaf Kurt Sesselle toont ‘zijn’ Oosteeklo in Brugge

Fotografen Kurt Sesselle en Benoit De Freine kiezen hun werk voor de tentoonstelling. Foto: mwm

Assenede -

Oosteeklo boven in Brugge. Amateurfotograaf Kurt Sesselle mag in de Schipperskapel het verhaal van zijn dorp vertellen met beelden. Tot de scoutsfuif toe.

Kurt Sesselle is een amateurfotograaf, maar trouwe bezoekers van zijn blog weten dat hij het niveau van de gewone amateur ver overstijgt. Dat was ook de mensen van De Schipperskapel, een Brugse oase van cultuur met een apart en eigenzinnig gevoel voor fotografie, niet ontgaan.

‘Ik was van mijn melk toen de curator mij opbelde om te exposeren’, zegt Sesselle. ‘Wat kon ik daar gaan vertellen, dacht ik, in die kapel waar grote namen als Jimmy Kets en Carmen De Vos gepasseerd zijn. Ik heb nooit een fotografieopleiding gevolgd, mijn foto's zijn gewoon wat ik denk en voel. Maar men zag er blijkbaar iets in. Toen de curator mij na een week bedenktijd opnieuw opbelde, besefte ik: zo'n kans krijg ik misschien nooit meer.’

Klik hier en lees meer over de kijk van Kurt op ‘zijn’ fotografie in Het Nieuwsblad editie Meetjesland-Leiestreek van zaterdag 07 februari.

Kurt Sesselle en Benoit De Freine, tot 1 maart in De Schipperskapel, Komvest 38 in Brugge.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio