Koning Albert zet blunder recht met... nieuwe flater

Koning Albert zet blunder recht met... nieuwe flater

Foto: Photo News

Belvédère, de residentie van koning Albert en koningin Paola, heeft opnieuw geblunderd tijdens een tweede poging om een bedankkaart te versturen naar aanleiding van het overlijden van koningin Fabiola. In het meest recente kaartje wordt gewag gemaakt van ‘koning’ Fabiola.

Na het overlijden van de weduwe van koning Boudewijn ontvingen 150 royaltyliefhebbers onlangs een kaart van koning Albert en koningin Paola. Het vorige koningspaar dankte daarin van harte voor de troostende woorden die zij mochten ontvangen ‘naar aanleiding van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Paola’. ‘Het gaat om een menselijke vergissing’, liet Belvédère weten na publicatie in Het Nieuwsblad.

Koning Albert en koningin Paola kondigden aan dat de bestemmelingen vanuit Belvédère een nieuw kaartje zouden ontvangen, met excuses voor de vergissing. Maar nu blijkt dat ook dat schrijven een foutje bevat.

Het was royalty-journalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad die een bericht over de nieuwste flater van Belvédère vrijdagavond op Twitter postte en er een foto aan toevoegde van Nellie van Ginkel, die zo’n briefje ontving.

Het paleis wijst erop dat het niet om een officiële communicatie gaat die via het paleis verloopt, maar om een persoonlijk briefje van het huis van de voormalige vorsten met een reactie op brieven van burgers, zoals wel vaker gebeurt. Het paleis gaat ervan uit dat er een nieuwe brief zal worden gestuurd met nieuwe verontschuldigingen. Derde keer, goede keer?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees