Twee op een rij voor Caleb Ewan in Australië

Twee op een rij voor Caleb Ewan in Australië

Foto: Photo News

Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) heeft zijn tweede overwinning op rij beet in de Herald Sun Tour (Aus/2.1). De 20-jarige Australiër was na 149 km van Mitchelton Wines naar Nagambie de snelste in een massasprint. Hij haalde het voor Tyler Farrar en Steele Von Hoff. Cameron Meyer behoudt zijn leiderstrui. Zondag eindigt de Australische rittenkoers.

De ontsnapping van de dag stond op naam van zes renners: Cameron Bayly, Jacob Kauffmann, Adam Phelan, Ryan Thomas, Jaydon Copp en Benjamin Hill. Hun maximale voorsprong bedroeg zes minuten.

In het peloton namen Orica-GreenEdge, MTN-Qhubeka en United Healtcare het voortouw, maar het duurde lang vooraleer de koplopers werden bijgehaald. Twee valpartijen, waaronder één op vier km van de streep ,gooiden even roet in het eten en pas in de slotkilometer werd het zestal ingerekend en zou een massasprint beslissen over de dagzege. Ewan, vrijdag ook al de snelste, toonde zich daarin sterker dan Tyler Farrar en Steele Von Hoff.

Cameron Meyer behoudt de leiderstrui. Hij telt vier seconden voorsprong op Joseph Cooper en 15 op Patrick Bevin. De Jayco Herald Sun Tour eindigt zondag.

Corrigeer