Kerk omgebouwd tot ontmoetingsplaats

Kerk omgebouwd tot ontmoetingsplaats

Martin Vanden Hende (vlnr), directeur van Obra, secretaris Daniël Van Durme en voorzitter Paul Moens van de kerkfabriek van Langerbrugge. Foto: ivh

Evergem -

De kerkfabriek van de parochie Goddelijke Voorzienigheid maakte het in 2014 ontwijde gebouw over aan Centrum Obra. Die instelling voor volwassenen met een beperking vormt de kerk nu om tot een ontmoetingsplaats.

‘In het dekenaat Evergem zijn de meeste kerken eigendom van de gemeente, maar die van Langerbrugge is eigendom van de kerkfabriek (KF)’, zegt voorzitter Paul Moens.

Bij de hertekening van de zestien parochies van het dekenaat Evergem werd beslist om onder meer de kerk van Langerbrugge niet meer te gebruiken. ‘Al midden 2013 vond in onze kerk een laatste viering plaats. Maar het is vaak niet makkelijk om voor een kerk een nieuwe bestemming te vinden’, vertelt secretaris Daniël Van Durme van de kerkfabriek.

‘Centrum Obra, een dagcentrum voor 65 volwassenen met een (verstandelijke) beperking, had meteen interesse in het gebouw. De onderhandelingen tussen Obra en de kerkfabriek startten echter pas bij de plots aangekondigde ontwijding van de kerk.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Meetjesland-Leiestreek van dinsdag 10 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio