Website Filip Dewinter gehackt door Islamitische groepering

© GVA

De website van politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) is gehackt. De groepering uit zich als Akincilar, genoemd naar de Ottomaanse troepen in de 15de en 16de eeuw. “Vrije meningsuiting geldt niet voor wie islamkritisch is”, liet Dewinter op de sociale netwerksite Twitter weten.

BAP

Op de website is een foto van Dewinter te zien in een verbodsbord. “Het kwaad dat de wereld op zich heeft gebracht, is niet een oorzaak van ons geloof”, klinkt het verder op de site. “Het zijn de vuile gedachten van racisme die lekken uit je brein wat het kwaad veroorzaakt”, richt de organisatie zich naar de politicus.

“Wij zijn Ottomanen, wij zijn Akincilar, wij zijn Ummah (de wereldwijde Islamitische gemeenschap, red.)”, sluiten de hackers hun boodschap af.

Ondertussen is bekend dat Dewinter een klacht wil indienen. “Dit is een radicaal islamitische groep uit Turkije die al eerder de website van Charlie Hebdo hebben gehackt na de publicatie van de Mohammed-cartoons”, meldt het Vlaams Belang-kopstuk. “Ik zie deze hack als een duidelijke bedreiging aan mijn adres.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie