Sacha Kljestan officieel voorgesteld bij New York Red Bulls

Sacha Kljestan officieel voorgesteld bij New York Red Bulls

Foto: rr

Ex-Anderlecht-middenvelder Sacha Kljestan is woensdag officieel voorgesteld bij zijn nieuwe club New York Red Bulls. Hij kon nog niet eerder voorgesteld worden aan pers, supporters en sponsors omdat hij na zijn transfer meteen aansloot op trainingskamp van zijn nieuwe werkgever in Orlando.

Anderlecht nam de 29-jarige Kljestan, 46 keer Amerikaans international, in 2010 over van het Amerikaanse Chivas. In vierenhalf seizoen droeg hij 180 keer het shirt van de Brusselaars en scoorde hij 25 doelpunten. Kljestan kent de huidige trainer van NY Red Bulls van zijn tijd bij Chivas USA, de coach was toen assistent van Bob Bradley.

De middenvelder benadrukte dat Ali Curtis, sportief directeur van NY Red Bulls, en Jesse Marsh een grote rol hebben gespeeld bij zijn transfer. Voorts hoopt Kljestan een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om voor het eerst in de geschiedenis van de club de titel binnen te halen.

De club van zijn kant verwacht dat de ervaren Kljestan een leidersrol op zich neemt. Bij Anderlecht bekleedde hij de positie van defensieve middenvelder maar in New York wil Marsh hem liever aanvallender zien spelen. De Amerikaan speelde vijf jaar voor Paars-wit, hij won drie landstitels en vier Supercups in België.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.