Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

‘Ik zoek bij alle gerechten passende wijntjes’, zegt Lisa De Clerck. Foto: mvn

Brugge -

De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan.

Lisa De Clerck (23) is bijzonder trots. Sinds afgelopen weekend mag de Brugse sommelier zichzelf sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen noemen. Ze kreeg de meeste stemmen achter haar naam.

De wedstrijd ‘Sommelier van het jaar’ wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen.

Voor onze provincie stonden er klinkende namen op de lijst: Gregory Van Acker, die sommelier is in het restaurant de Jonkman in Sint-Kruis en Dries Corneillie, die als sommelier in Hertog Jan in Zedelgem werkt. Lisa De Clerk, medezaakvoerder van het restaurant ‘t Jong Gerecht in de Langestraat, is een oudleerling van de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge.

Italiaanse wijnen

‘Ik ben bijzonder gelukkig dat ik uitgeroepen werd tot sommelier van het jaar voor West-Vlaanderen’, zegt Lisa. ‘Op 16 maart wordt in Gent de nationale winnaar bekendgemaakt. Ik ben in onze zaak zelf heel wat met wijn bezig. Zo zoek ik bij alle gerechten passende wijntjes. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Italiaanse wijntjes, vooral de wijn uit de streek van Toscane.’

‘De Franse wijnen verdwijnen natuurlijk niet en ik neem die steeds op in het menu. Verder heb ik ook telkens een wereldwijn die ik zal aanbevelen. Dat varieert van wijn uit Chili of Nieuw Zeeland.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio