UGent wil fabuleuze collectie tonen in Ledeganck

UGent wil fabuleuze collectie tonen in Ledeganck

Willem Dedobbeleer (l.) en Benn Deceuninck hopen dat de universitaire collectie beter tot haar recht komt in de Ledeganck. Foto: lva

Gent -

De Universiteit Gent wil in 2018 in het complex Ledeganck, naast de Plantentuin, haar Universiteits­museum openen. Dat moet het achtste volwaardige museum met landelijke uitstraling in Gent worden.

Van een onbekende parel gesproken: ergens op de campus Sterre vindt het Mu­seum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen onderdak. Het plaatst verscheidene Gentse wetenschappers in de kijker, zoals Joseph Plateau, de vader van de film, Leo Baekeland, de uitvinder van bakeliet, en August Kekulé, de grondlegger van de aromatische chemie. Het museum is opmerkelijke collecties rijk van historische en hedendaagse microscopen, elektriseermachines, landmeetkundige instrumenten en meer.

Je moet wel hard zoeken om het museum te vinden. Het is ondergebracht in een oude loods, gebouw S30, op de terreinen tussen de Sterre en de De Pintelaan. En de Gentse universiteit bezit nog veel meer erfgoedobjecten. Om precies te zijn: 643.393, boeken niet meegerekend. Die zitten nu nog verspreid over gebouwen als het Pand en de Ledeganck.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van woensdag 18 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio