Nu ook groene ‘neuzekes’ te koop

Nu ook groene ‘neuzekes’ te koop

Carl Demeestere plaatst een bijkomend kraam voor de nieuwe, groene neuzekes. Foto: dvh

Gent -

‘Hier zie, proef maar een keer.’ Cuberdon­verkoper Carl Demeestere heeft een tweede kraam geposteerd voor bakkerij Himschoot, met uitsluitend groene neuzekes. ‘Gemaakt van appels die uit de buurt komen. Vanaf 21 maart beginnen we ook met de verkoop van groenteneuzekes, met prei en met wortel.’

‘Ik wilde na de hele historie met de neuzenoorlog nog eens positief nieuws maken’, zegt Carl Demeestere. Hij en conculega-neuzenverkoper Sonny Breine verkopen al jaren cuberdons, vlak naast elkaar op de Groentemarkt. Van discussies en gepest kwam het vorig jaar zelfs tot een handgemeen, waarna burgemeester Daniël Termont de neuzen­verkopers tot de orde riep. Ze kregen zelfs even een verkoopverbod opgelegd.

Demeestere zelf wil er niet meer over kwijt dan dat ‘die affaires’ nog door de rechter moeten worden beoordeeld. ‘We moeten van die negatieve aandacht af.’ Daarom komt Demeestere met een nieuwe variant op de paarse cuberdon.

Klik hier en lees in De Gentenaar van donderdag 19 februari hoe de groene cuberdon smaakt en hoe dat zit met die ‘groenteneuzekes’.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees