ISIS stuurt strijders als vluchteling naar Europa

ISIS stuurt strijders als vluchteling naar Europa

Foto: belgaimage

ISIS gaat jihadisten als vluchtelingen naar Europa sturen. Dat staat zwart op wit op een intern document dat de veiligheidsdiensten onderschept hebben. Door zich onder vluchtelingen te mengen, is de kans klein dat de terroristen ontmaskerd worden. En als ze toch tegen de lamp lopen, is de kans klein dat ze teruggestuurd worden omdat ze uit een conflictgebied komen.

De Amerikaanse geheime dienst waarschuwde vorig jaar al dat ISIS-militanten vanuit Irak en Syrië als vluchteling naar Europa zouden komen. De Belgische autoriteiten waren dus al op de hoogte. ‘We houden dit uiteraard in de gaten. Als ze komen, zullen ze er alles aan doen om onder de radar van de veiligheidsdiensten te blijven. Tot nu toe hebben we geen vluchtelingen opgepakt die gelinkt kunnen worden aan ISIS’, zegt een speurder. Anoniem, want over terrorisme wordt officieel niet gecommuniceerd.

In het document zegt ISIS dat het vanuit Libië naar de ‘kruisvaarderslanden’ zullen reizen. Vermomd als vluchteling. Om in Europa de hel te ontketenen.

Voorzichtige ramingen stellen dat dagelijks 500 vluchtelingen onder meer vanuit Libië de overtocht naar Europa maken. Vaak in gammele bootjes. ‘Als wij hetzelfde zouden doen, dan kunnen onze slag slaan in Zuid-Europa. En het is ook mogelijk om de scheepvaart te ontwrichten door boten en tankers aan te vallen’, zo schrijft Abu Arhim 'de Libiër' in het bewuste document.

Italië voerde al grenscontroles op

Een jihadist van ISIS verklaarde onlangs nog dat de terreurbeweging zelfs al meer dan 4.000 als vluchtelingen vermomde strijders naar Europa heeft gestuurd, klaar om op bevel in actie te komen tegen de bevolking. Turkije wordt er als basis voor gebruikt, omdat die zogenoemde NAVO-bondgenoot in werkelijkheid een veilige thuishaven biedt aan de moslimterroristen.

De Italiaanse geheime dienst tipte afgelopen herfst ook nog ht parket van Palermo dat leden van ISIS zich mogelijk proberen te verschuilen tussen bootvluchtelingen. Italië, waar de meeste vluchtelingen toekomen, heeft nu de grenscontroles opgevoerd, en de inlichtingendiensten hebben de opdracht gekregen de boten met vluchtelingen beter in de gaten te houden.

Corrigeer

NIEUWS