103-jarige Oscar verpleegd door dochter Daisy (40)

103-jarige Oscar verpleegd door dochter Daisy (40)

Oscar genoot zichtbaar van de aanwezigheid van zijn familie. Foto: jdv

Oostrozebeke / Deinze -

In het WZC Ten Bosse werd afgelopen maandag een taart aangesneden voor de 103de verjaardag van bewoner Oscar Van Neste. Zijn vijf kinderen en enkele van zijn twaalf kleinkinderen zakten samen met schepen Trees Van Hove (CD&V) naar Ten Bosse af om zijn verjaardag te vieren.

Bijzonder is dat Oscar die nu al ruim vijf jaar in het WZC Ten Bosse verblijft, daar verpleegd wordt door zijn jongste dochter Daisy. Die is in Ten Bosse immers verpleegster. Zij werd geboren toen haar pa al 62 jaar was en woont in Deinze.

Geboren in het West-Vlaamse Oostrozebeke op 15 februari 1912 is Oscar zelf van hetsterke ras. Hij overleefde de twee Wereldoorlogen en werd, na eerst in een vlasbedrijf te hebben gewerkt, zelfstandig beenhouwer en slachter. Hij oefende dat beroep met liefde uit tot hij 85 werd. Dochter Daisy, die 21 jaar geleden als verpleegster startte in het WZC, is samen met haar zussen bezorgd over de gezondheid van haar vader. Een tijdje geleden werd hij immers geveld door een hevige griep. Oscar zelf liet het niet aan zijn hart komen, en waagde zich nog aan enkele danspasjes op zijn feest.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio