Tropicale Amissa Bongo - Andrea Palini sprint naar zege in Gabon

Tropicale Amissa Bongo - Andrea Palini sprint naar zege in Gabon

Foto: Photo News

De Italiaan Andrea Palini (Skydive Dubai) heeft donderdag in Gabon de vierde etappe in de tiende editie van de Tropicale Amissa Bongo (cat. 2.1) op zijn naam geschreven. Na 133 kilometer van Ndjole naar Lambaréné bleef hij de Fransman Yohann Gene en de Eritreër Mekseb Debesay in de sprint voor. Tim De Troyer sprintte naar de vierde plaats. De Tunesiër Rafaä Chtioui, een ploegmaat van Palini, behield de leiding in het klassement.

Drie renners sloegen de handen in elkaar en ontsnapten vrij snel na de start. Dat waren de Marokkaan Essaid Abelouache en de Fransen Benoit Jarrier en Bryan Nauleau. Op het einde kregen ze nog het gezelschap van de Algerijn Adil Barbari, maar het kwartet werd op 25 kilometer van de streep gegrepen. Het sein voor Mohamed Amine Er Rafai om zijn kans te wagen. De Marokkaan sprokkelde bijna een minuut voorsprong bij elkaar, maar ook hij werd weer bijgehaald, op zo’n 3 kilometer van de streep.

Wielrennen op Sportwereld.be

De 25-jarige Palini, die overkwam van Lampre, kon zo zijn vierde profzege boeken. Ook in 2013 won hij al een rit in de Tropicale Amissa Bongo. In 2012 was hij de snelste in de openingsrit van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2.1.) en vorig jaar won hij een rit in de Ronde van Hainan (2.BC).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.