‘Arrogante obers, bedrieglijke prijzen en ondermaatse kwaliteit’

Toeristen vernietigend over Beenhouwersstraat

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Toeristen houden niet van de Beenhouwersstraat, zo blijkt uit de vele negatieve recensies op de reissite TripAdvisor. Ze klagen over arrogante obers, bedrieglijke prijzen en ondermaatse kwaliteit. Terechte kritiek, meent de Brusselse horecafederatie.

YVES COUDRON

De Beenhouwersstraat is met zijn vele restaurantjes en uitstekende ligging naast de Grote Markt bijna niet te missen bij een bezoek aan Brussel. Maar wie er door loopt of er een maaltijd nuttigt, houdt er vaak een slechte herinnering aan over, zo blijkt uit de reacties op TripAdvisor. Van meer dan de helft van de bezoekers krijgt de straat een buis. Een op de vier omschrijft de plek als teleurstellend, een op drie zelfs als ‘verschrikkelijk’. De meeste klachten gaan over opdringerige obers, de ondermaatse kwaliteit en de prijs, die vaak een pak hoger ligt dan de restaurants zelf doen uitschijnen.

‘Helaas is die kritiek vaak terecht,’ klinkt het bij Marc Van Muylders, ondervoorzitter van de Brusselse horecafederatie. ‘Sommige ondernemers gaan zonder fatsoen te werk. Ze lokken klanten naar binnen met een voordelig menu met gratis aperitief, waarop die bij de eindafrekening moeten vaststellen dat het etentje uiteindelijk een pak meer kost. Vaak gaat het om zaken die zich ook op andere vlakken niet houden aan de regels.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Brussel-Noordrand van zaterdag 21 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie