Stad stoot camping en sportvelden Blaarmeersen af

Stad stoot camping en sportvelden Blaarmeersen af

Het groen en het water van de Blaarmeersen blijven van de stad, maar de voetbalvelden en tennishallen worden uit handen gegeven. Foto: fvv

Gent -

De camping Blaarmeersen wordt in 2016 in concessie gegeven. Stad Gent wil daarnaast de sportinfrastructuur op de Blaarmeersen en de geplande buurtsportinfrastructuur op de Gentbrugse Meersen overdragen aan Farys, het vroegere TMVW. Dat bevestigt Resul Tapmaz (SP.A), schepen van Sport.

Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem (N-VA) stelde in 2013 al een vraag over de toekomst van het domein Blaarmeersen. Toen kon schepen Tapmaz nog niets zeggen. Onlangs herhaalde ze haar vraag, en nu blijkt dat de stad de camping en de Blaarmeersen uit handen geeft.

De camping op de Blaarmeersen wordt vanaf 2016 in concessie gegeven aan een privé-exploitant. ‘Het schepencollege oordeelt dat het exploiteren van een camping niet tot de kerntaken van de stad behoort.’ De camping moet wel volgens dezelfde principes worden geëxploiteerd. ‘Het is niet de bedoeling dat het een verblijfscamping wordt, met dezelfde kampeerders die er elk weekend doorbrengen’, zegt Tapmaz.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van zaterdag 21 februari.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio