Regering voert strijd op tegen illegaal downloaden

Regering voert strijd op tegen illegaal downloaden

Foto: An Nelissen

De strijd tegen illegaal downloaden wordt opgevoerd. Met strengere wetgeving wil de federale regering de opmars van razend populaire diensten als Popcorn Time een halt toeroepen. Op dat gratis alternatief voor Netflix kunnen gebruikers illegaal naar films en tv-series kijken. Dat bericht De Morgen zaterdag.

Waar het illegaal downloaden van films en series tot vorig jaar nog enige moeite kostte, zijn er vandaag computerprogramma’s zoals Popcorn Time. Die zijn gratis, de kwaliteit is uitstekend en het aanbod is groter dan bij videostreamingdienst Netflix. Het werkt net zo gebruiksvriendelijk en de gebruiker krijgt er zelfs Nederlandse ondertitels bij. Maar het is wel illegaal, en dat dringt niet altijd door.

De regering-Michel wil die problematiek nu aanpakken. Er wordt volop werk gemaakt van een wetsontwerp dat later dit voorjaar, wellicht al in mei, op tafel moet liggen. Daarin zullen duidelijke procedures staan om illegale content op het internet veel sneller te verwijderen of te blokkeren.

Er komen ook richtlijnen over hoe gebruikers en verspreiders van illegale inhoud zullen worden aangepakt. Het lijkt er wel op dat het voor die eerste categorie beperkt zal blijven tot een sensibiliserende tik.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees