Wie is er klaar voor het wielervoorjaar?

De koers komt eindelijk dichter bij huis. Oman eindigde met een zandstorm, in de Ruta del Sol vochten Froome en Contador hun eerste robbertje uit, en in de Algarve pikte Greipel snel zijn eerste zege mee. Maar vanaf vandaag richt elke koersfan de blik naar Vlaanderen. Nog vijf dagen tot de Omloop Het Nieuwsblad, en daar horen nieuwe namen en nieuwe favorieten bij. Hoe staan zij ervoor?

Tom Boonen: Zorgde in Qatar voor een primeur: zijn eerste deelname zonder ritwinst. Aan de meet was er óf materiaalpech óf Alexander Kristoff. De Noor is op dit moment sneller dan Boonen, maar geen klasse apart. Het verschil in zeges is frappant, maar Team Katusha zette Kristoff steeds netjes af aan de streep. Etixx-Quick Step reed finales te vaak in gespreide slagorde omdat het team voorafgaand veel energie investeerde in het opzetten van waaiers. Ook het verdedigen van de leiderstrui van Terpstra genoot prioriteit over het winnen van etappes. Boonen is nog niet top, maar wel goed genoeg om de Omloop te winnen. Foto: Belga

-

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.