Schietpartij met kalasjnikovs op politie: drie daders opgepakt en wapen gevonden

Antwerpen / Oud-Turnhout - Drie daders van de schietpartijen met kalasjnikovs op politieteams zijn maandag opgepakt. Ook één van de wapens is teruggevonden. De zware criminelen strandden na een wilde achtervolging op de snelwegen ter hoogte van Oud-Turnhout en vluchtten vervolgens te voet verder.

Drie daders opgepakt

Omdat de gangsters zwaarbewapend waren, besloot de lokale politie om de zoekactie pas te starten bij aankomst van de speciale eenheden. Twee daders werden gevat en overgebracht naar de federale gerechtelijke politie van Turnhout. Een derde dader kon later worden ingerekend. 

Een speurhond vond inmiddels ook al één van de kalasjnikovs terug. Voor de veiligheid werd de afrit Oud-Turnhout van de E34 richting Nederland even afgesloten.

Bankkraak in Breda

Een team van de Belgische politie is zondagnacht op de ring van Antwerpen beschoten door zware criminelen na een bankkraak in Breda. De daders waren bewapend met kalasjnikovs, maar er raakte niemand gewond. De verdachten konden wel te voet wegvluchten. Na een grote klopjacht in de omgeving van Oud-Turnhout konden de drie daders worden ingerekend. Ook een van de kalasjnikovs werd gevonden.

De verdachten hadden in de nacht van zondag op maandag een ‘plofkraak’ gepleegd op een ING-bankfiliaal in het Nederlandse Breda. De geldautomaat werd opgeblazen, maar voorlopig is niet duidelijk of de mannen ook buit meenamen. Na de inbraak vluchtten de mannen weg richting België in een donkerkleurige Audi A6 met Nederlandse nummerplaten.

De Nederlandse politie kon de auto meteen lokaliseren en zette de achtervolging in. Aan de Belgische grens riepen ze de hulp in van de Belgische politieploegen, die het voertuig richting Antwerpen zagen rijden. Op de E313 kwam het voor het eerst tot een schietincident: de criminelen namen de achtervolgende politieploegen onder vuur met kalasjnikovs. Ze troffen echter niet raak en namen vervolgens de E34 richting Eindhoven.

Te voet weggevlucht

Daar probeerde de politie hen ter hoogte van Turnhout te doen stoppen met behulp van kraaienpoten. Dat hield de verdachten echter niet tegen: ze raasden er aan hoge snelheid over, waardoor ze met lekke banden verder moesten. Ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout opende één van de gangsters opnieuw het vuur.

Hij stapte uit de Audi en vuurde zijn kalasnjikov af op de Belgische politiewagen. Deze keer werd het voertuig wel getroffen door de kogels, maar niemand raakte gewond. De agenten schoten terug, maar konden niet voorkomen dat de verdachten te voet wegvluchtten in de bosrijke omgeving.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS