Provincie verlengt concessie Zilvermeerhaven

© Sofie Verheyen

De familie Boonen zal ook de volgende negen jaar instaan voor de uitbating van Zilvermeerhaven Port Aventura. Provincie Antwerpen verlengt nu officieel de concessie.

Sofie Verheyen

Negen jaar geleden sloten Steven Boonen en zijn zus Lynn een akkoord met de provincie voor de uitbating en het beheer van Port Aventura. Steven werd havenmeester, Lynn volgde een opleiding Hotel en ontfermde zich over het horecagedeelte. “Toen we de concessie aangingen, hadden we hier enkel een leeg gebouw en twee steigers met plaats voor 48 boten. Alles moest nog worden ingericht”, vertelt Steven Boonen. “Een jaar later hebben we de haven al uitgebreid tot wat het nu is, we hebben plaats voor 192 boten. In de zomer moeten we daarvan een kwart vrijhouden voor passanten, maar de rest van de ligplaatsen is voor negentig procent volzet. Het café hebben we uitgebreid met een verwarmd terras waar nog eens dertig personen kunnen zitten. Klanten kunnen in het café gewoon iets drinken of een kleine snack eten maar daarnaast richten we ons ook op de ontbijt- en lunchformules.”

Ook in de winter lokt het havencafé veel bezoekers. “De mensen kennen ons, we hebben een groot klantenbestand opgebouwd. We maken geen onderscheid tussen klanten. Kom je hier langs met de fiets voor een koffietje of lig je hier met de grootste boot, iedereen is even welkom.”

De nieuwe concessie start vanaf 1 mei. Tegen dan wordt het meubilair volledig vernieuwd. “We zijn deze week gestart met de eerste werken om ons interieur op te smukken voor onze nieuwe start”, zegt Boonen. “Maar ook met de haven zelf hebben we nieuwe plannen. Op termijn willen we hier lessen organiseren om vaarbewijzen te halen. Ik zou ook sloepen voor zes personen willen aanbieden, waar je dagtochten mee kunt maken. Verder zijn de eerste gesprekken voor de aanleg van een bijkomende parking gevoerd. Voor ons is het nu wachten op de zomer, want met wat activiteit op het water is het hier nog plezanter.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio