Cohousing slaat aan in Gent: bijna 100 woningen op stapel

Cohousing slaat aan in Gent: bijna 100 woningen op stapel
Gent -

De Gentenaars slaan aan het cohousen. Nieuwe projecten waarbij bewoners een stuk van hun woningen delen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Op dit moment staan in en rond Gent negen verschillende samenwoonprojecten op stapel, goed voor bijna honderd woningen.

Er komt een nieuwe cohousing-wijk met 26 woningen en appartementen in Gentbrugge, aan de rand van het natuurgebied Gentbrugse Meersen. Vorige week werd een oproep voor bewoners gelanceerd. En nog deze maand komt het aanslepende cohousing-project in de Tol­huis­laan eindelijk zichtbaar op gang. De sloop kan er elk moment beginnen.

Geen toeval: nieuwe cohousing-projecten schieten de jongste tijd als paddestoelen uit de grond in Gent. Cohousing is een woonvorm waarbij bewoners bepaalde delen van hun woningen gemeenschappelijk houden.

Het idee wordt al jaren naar voren geschoven als een van de oplossingen voor het tekort aan ruimte en betaalbare woningen. Maar op een handvol succesverhalen na, leek het in Gent toch vooral bij een theorie te blijven. Maar de theorie begint stilaan praktijk te worden.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van dinsdag 24 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio