TRIATLONSMO SPECIALIZEDSINT-LAUREINS

SMO-Specialized wil hoog scoren in T3-Series

SMO-Specialized wil hoog scoren in T3-Series

Het SMO-Specialized Triatlon Top Team 2015. Foto: Marc Van Hecke

In Sint-Laureins werden de troepen van het team SMO-Specialized voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Met een mix van ervaring en jong talent hoopt het team ook nu heel wat prachtresultaten neer te zetten. Met veel aandacht voor de T3-Series.

Acht jaar geleden werd het SMO-team onder het impuls van een aantal beloftevolle atleten uit het Meetjesland boven de doopvont gehouden.

‘Het was onder meer de bedoeling om triatleten in hun weg van talent naar topper de juiste begeleiding aan de bieden’, zegt Michael Dewilde (35), zelf al goed voor drie deelnames in Hawaï. Het team keek in de loop der jaren ook een flink eind verder dan de streekatleten. Met Jelle Geens en Simon De Cuyper meldden zich immers twee triatleten met olympische ambities. De Cuyper begint er over een tiental dagen aan in Abu Dhabi. De week daarop is de Leuvenaar aan de slag in het Australische Mooloolaba, waarna samen met Geens een stage van een aantal weken in Nieuw-Zeeland volgt.

Dit jaar voegde ook Timothy Van Houtem, een specialist van de langere afstanden, zich bij het team. De Roosdaalnaar kwalificeerde zich intussen in Mallorca voor het WK Ironman in Hawaï. Maar ook het WK 70.3 Ironman in het Oostenrijkse Zell-am-See staat op zijn programma.

Bij de vrouwen was er niet alleen de terugkeer van nog steeds ambitieuze Mieke Suys. Ook het jonge talent meldt zich duidelijk in de persoon van Amber Rombaut, dochter van Françoise Wellekens. Rombaut startte het nieuwe seizoen met een 5de plaats in de sprinttriatlon van Timanfaya (Lanzarote).

Dit seizoen wil het team volledig inzetten op een gloednieuw triatloncircuit, de T3-Series, die trouwens uitgezonden worden voor de digitale TV-zender Sport 10. Er wordt daarbij vooral de nadruk gelegd op het korte spectaculaire werk.

‘Bij de vrouwen hebben we twee Nederlandse beloften aangeworven. Het is immers de bedoeling om in dit circuit in ploegverband te scoren’, aldus Dewilde, die tegen het einde van het seizoen zijn kwalificatie voor Hawaï 2016 hoopt te verdienen. ‘Om daarna afscheid te nemen van het topniveau.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio