Luchthaven Wevelgem boomt door zachte winter

In 2015 wordt tien miljoen euro geïnvesteerd in de luchthaven. De taxibaan wordt aangepast en de tarmac vernieuwd. Foto: evr

Wevelgem -

De Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem heeft met 2014 een goed jaar achter de rug. De groten der aarde maakten van de luchthaven gebruik om voet aan de grond te zetten en door een zachte winter steeg het aantal vluchten met tien procent. Alleen blijven de omwonenden – ondanks enkele maatregelen – toch grote hinder ondervinden.

Dat vliegverkeer onderhevig is aan weeromstandigheden blijkt uit de cijfers die de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem afgelopen maandag voorstelde op de jaarlijkse infovergadering. In 2014 steeg het vliegverkeer op de luchthaven met tien procent ten opzichte van 2013. Volgens Filip Daem (N-VA), voorzitter van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem (WIVWB), is dat vooral te wijten aan de zachte winter van vorig jaar. ‘Hierdoor hebben we 2014 met een voorsprong kunnen beginnen’, vertelt hij. Al kende het aantal medische vluchten een terugval van 135 naar 71 vluchten. Dat fenomeen kan Daem niet verklaren.

Waar de meeste klachten over gaan en wat de toekomst brengt voor de luchthaven van Wevelgem, leest u in Het Nieuwsblad editie Kortrijk - Waregem - Menen van woensdag 25 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio