School 'staakt' voor geschorste directrice

Maar gingen naar De Wijze Boom in Sint-Amandsberg. Foto: fvv

Gent -

De leerkrachten van een school in Heusden willen vrijdag het werk neerleggen omdat hun directrice geschorst is door de Gentse scholengroep Panta Rhei. De directrice schreef leerlingen fictief in, maar liet ze naar een school in Sint-Amandsberg gaan. Een ‘creatief’ trucje om grote klassen te vermijden, maar de scholengroep pikt het niet.

Leerlingen inschrijven in de ene school en ze naar een andere school van dezelfde groep sturen. Het mag niet, maar het is een bekende ‘creatieve’ oplossing in het basisonderwijs om leerlingen te spreiden en te grote klasgroepen te vermijden. Liever twee kleine klasjes met elk een leerkracht, dan één heel grote klas. Beter voor het personeel en voor de kinderen, luidt het de redenering.
Maar het trucje komt de directeurs van twee scholen van de Gentse scholengroep Panta Rhei duur te staan. De directrice van basisschool De Klaver uit Heusden werd gisteren tijdelijk geschorst. Haar collega-directeur van De Wijze Boom in Sint-Amandsberg werd op de vingers getikt.

Lees meer in De Gentenaar van woensdag 25 februari

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees