BMW van dronken twintiger verbeurdverklaard na crash

Ruiselede -

Vluchtmisdrijf en dronkenschap. En dat voor de tweede keer. Stan H. (24) uit Ruiselede moest zich gistermorgen in een weinig sympathiek dossier in de Brugse politierechtbank verantwoorden.

De twintiger reed zich op 1 februari vorig jaar vast in een poort in Ruiselede. Hij verloor de controle over het stuur en reed eerst tegen een gevel en kwam uiteindelijk tegen een poort tot stilstand. Hij wilde wegrijden, maar dat lukte niet. De jongeman wandelde dan maar weg, om even later terug te keren. Uiteindelijk kreeg hij zijn wagen toch los en pleegde hij vluchtmisdrijf. Omstanders hadden ondertussen echter zijn nummerplaat kunnen noteren. De politie kon hem dan ook al snel opsporen. Hij was agressief en stomdronken.

De politierechter tilde zwaar aan de feiten, vooral omdat Stan H. in maart 2012 al veroordeeld werd voor vluchtmisdrijf en dronkenschap. ‘Deze keer is het net hetzelfde’, zei politierechter Peter Vandamme. ‘Nu mocht hij zelfs niet eens rijden. Maar hij gaat op een zaterdagmorgen om 8 uur toch dronken door de bebouwde kom rijden en veroorzaakt zo een ongeval.’

De jongeman zal even slikken als hij zijn straf te horen krijgt. Hij kreeg in totaal een geldboete van 7.800 euro en een rijverbod van één jaar. Zijn wagen, een BMW 1-reeks, werd verbeurdverklaard. ‘Rijden zal er dus even niet meer inzitten’, zei de politierechter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio