WIELRENNENJEUGDWIELERCLUB OOSTENDE-NOORDZEE-DESCHUYTTER

Focus op weg, veld, mountainbiken én piste

Focus op weg, veld, mountainbiken én piste

Renners en begeleiders van Oostende-Noordzee-Deschuytter. Foto: rr

Oostende -

Wielerclub Oostende Noordzee-Deschuytter, vorig jaar goed voor ruim twintig zeges, wil zijn renners en rensters een uitgebalanceerde opleiding geven. Naast weg, veld en mountainbike heeft de formatie ook oog voor de piste.

Wielerclub Oostende Noordzee vormt sinds dit seizoen een ploeg met Team Deschuytter. Er zijn ongeveer veertig renners in dienst.

‘Voor een nog betere werking worden de beide sportieve kernen Oostende en Veurne-Diksmuide verder uitgebouwd’, vertelt ondervoorzitter en PR-man Paul Van Laer. ‘Tijdens de krokusvakantie werkten we al een gemeenschappelijke stage af. In de paasvakantie trekken we opnieuw op oefenkamp (naar Heuvelland). Erkende opleiders van Wielerbond Vlaanderen staan in voor de opleidingen.’

Het opleidingsteam bestaat uit Wouter Coghe, Jan Van den Bergh, Alain Cogghe, Peter Depuijdt, Sonny Matton, gewezen renner Bart Kuypers en Filip Deschuytter, het boegbeeld van Team Deschuytter. De ploeg, die aan zijn zeventiende seizoen begint, is een erkend opleidingscentrum bij Wielerbond Vlaanderen. Naast miniemen, aspiranten, nieuwelingen en junioren zijn er ook enkele eliterenners zonder contract actief bij Wielerclub Oostende Noordzee-Deschuytter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio