WIELRENNENJEUGDKONINKLIJKE BRUGSE VELOSPORT

Jeugd laten proeven van het grote werk

Jeugd laten proeven van het grote werk

De nieuwelingen en junioren kunnen volop hun kansen gaan in de interclubs. Foto: rrkbrugsevelospor

Brugge -

De nieuwelingen en junioren van Koninklijke Brugse Velosport zullen weer volop kunnen proeven van interclubs. Ze stoomden zich tijdens de krokusvakantie klaar via een oefenkamp in Kemmel.

Zondag in het gemengde clubkampioenschap in Meulebeke bewezen de manschappen van Dirk Talloen, die hun roze tenue hebben ingeruild voor een gele, dat ze niet stil hebben gezeten. Nieuweling Jarne Loeys werd knap tweede op een peloton van 62 renners, terwijl junior Lars Van Coppenolle goed was voor een zesde plaats op 70 man.

Eerstejaarsjunior Vincent Cavey zou wel eens één van de uitblinkers kunnen worden. De Eernegemnaar komt over van Wielerclub Oostende Noordzee.

‘Ik ben pas vorig jaar gestart met koersen. Het ging goed. Ik eindigde in dertig wedstrijden dertien keer bij de eerste tien. Driemaal strandde ik op de dichtste ereplaats. Een keer kon ik winnen (in Snellegem). Er kwamen twee grote ploegen aankloppen, maar ik heb bewust voor Koninklijke Brugse Velosport gekozen. Ik zal rustig kunnen groeien. De begeleiding is heel goed. In tegenstelling tot vorig jaar zal ik grote koersen kunnen betwisten. Het wordt zeker een leerrijk jaar’, besluit Vincent Cavey.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio