Bart Pattyn toch ontslagen ondanks brandweerprotest

Bart Pattyn toch ontslagen ondanks brandweerprotest

Foto: if

Zonnebeke -

De gemeenteraad heeft het ontslag van vrijwilligerscommandant Bart Pattyn (foto) goedgekeurd, ondanks het protest van zijn collega’s maandagavond.

‘Nu de brandweer van Zonnebeke niet meer autonoom werkt, maar deel uitmaakt van de zone Westhoek kan Bart Pattyn zijn functie als vrijwilliger in Zonnebeke niet meer combineren met zijn job als beroepskracht in Ieper’, legt burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) uit.

Volgens Pattyn kan dit opgelost worden door hem als beroepscommandant in te schakelen in Zonnebeke. ‘Dan moet de gemeente een meerkost van ongeveer 23.000 euro per jaar betalen tot 2018. Dat is een kleine opoffering als je weet dat ik in het verleden veel subsidies naar Zonnebeke gehaald heb. Ik denk aan drie brandweerwagens ter waarde van 450.000 euro.’

De burgemeester beweert dat de meerkost 40.000 euro per jaar bedraagt. Het cijferdebat werd achter gesloten deuren gevoerd. Erna stemde de meerderheid het ontslag in het openbaar waarop de brandweermannen de raadzaal verlieten.

Bart Pattyn vond het een mooie actie. ‘Het gaf me het gevoel gedragen te worden door mijn korps’, zegt hij. ‘Ik ben hen heel dankbaar.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio