‘Groen’ Gents koerierbedrijf breidt razendsnel uit

‘Groen’ Gents koerierbedrijf breidt razendsnel uit

CEO Benjamin Rieder en woordvoerder Yan Ketelers bij de start van hun koerierdienst in Sint-Niklaas, afgelopen zomer. Foto: pvl

Gent -

Het Gentse Bubble Post, dat koerierdiensten binnen steden verzorgt met vrachtfietsen en elektrische bestelwagens, kent een snelle groei. Het zet een samenwerking op met Ryhove en breidt dit jaar uit in negen steden in Vlaanderen en Wallonië. Eind dit jaar volgen nog steden in Nederland.

Drie twintigers begonnen het bedrijf in augustus 2012 in Gent: Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene. Vandaag heeft Bubble Post dertig werknemers in vijf steden. De koeriers rijden ook in Brussel, Antwerpen, Sint-Niklaas en Kortrijk. Bubble Post speelt in op de groeiende vraag naar ecologisch transport van zowel droge als gekoelde goederen in de stedelijke centra. Met fietsen, elektrische bestelwagens en koelwagens op CNG (aardgas) biedt het een efficiëntere en meer economische oplossing voor stadsdistributie dan de klassieke spelers. Het wil bijdragen aan de vergroening van de stad.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van woensdag 25 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio