Simonnetschool krijgt er een klaslokaal bij

Simonnetschool krijgt er een klaslokaal bij

De Simonnetschool gaat de tussenbouw in de hoogte uitbreiden met 42 vierkante meter. Foto: acs

Sint-Martens-Latem -

De vrije basisschool Simonnet krijgt komend schooljaar met een extra klaslokaal iets meer ademruimte.

Nog dit schooljaar starten de verbouwingswerken aan de Simonnetschool, een vrije school die in 1880 door mevrouw Simonnet opgericht werd in haar woning in de Latemse Maenhoutstraat. In 2008 realiseerde de Simonnetschool een belangrijke uitbreiding van de campus. De school kocht de aanpalende woning aan en maakte er een geheel van door beide woningen te verbinden met een moderne tussenbouw.

Vandaag beschikt de school over een bouwvergunning om de tussenbouw in de hoogte uit te breiden met ongeveer 42 vierkante meter. ‘Ik ben jaloers op vele andere scholen die over een zee van ruimte beschikken. Bij ons is elke vierkante meter benut, we hebben echt plaats te weinig’, zegt directeur Paul Lauwers.

Veiliger

De verbouwing levert een supplementair klaslokaal op, maar ook meer veiligheid. De school contacteerde preventief de brandweer van Gent om een optimaal evacuatieplan uit te werken.

Ruime godsdienstkeuze

De school eindigt dit schooljaar met 195 leerlingen, verspreid over vier kleuterklassen en zes leerjaren.

Het bijkomende klaslokaal heeft niet als doel het aantal leerlingen op te drijven. ‘We zijn een kleine school en willen dat ook blijven’, zegt directeur Lauwers. De ruimte zal vooral dienst doen als lokaal voor technische vakken, als vergaderzaal en als godsdienstklas. Simonnet is een van de weinige vrije basisscholen die een ruime godsdienstkeuze, waaronder de islamitische en joodse godsdienst, aanbieden.

De startdatum van de werken is nog niet bekend, maar men streeft ernaar alles klaar te hebben tegen 1 september 2015. Men verwacht geen grote hinder tijdens de werken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio