Groen wil mobiliteitsdienst en bevoegde schepen in Leuven

Leuven -

De stad Leuven heeft geen volwaardige mobiliteitsdienst, en dat vindt Groen niet kunnen. De partij heeft een voorstel klaar om zo'n dienst op te richten.

Raadslid Toon Toelen eiste maandagavond op de gemeenteraad dat het stadsbestuur een schepen van Mobiliteit aanstelt, een aparte mobiliteitsdienst in het leven roept, een adviserende mobiliteitsraad opricht en werk maakt van een duidelijk mobiliteitsplan. Groen werd grotendeels bijgetreden door oppositiepartijen N-VA en Open VLD.

Toelen wees erop dat Leuven, naast Oostende, de enige Vlaamse centrumstad is zonder volwaardige mobiliteitsdienst. Daardoor is de verantwoordelijkheid versnipperd over de politie, de dienst ruimtelijke ordening en de technische dienst. ‘Enkel één eindverantwoordelijke kan de vele mobiliteitsproblemen in en rond Leuven eindelijk oplossen’, zei Toelen.

Schepen Carl Devlies treedt hem daarin niet bij. ‘Er is momenteel een zeer nauw overleg tussen de verschillende diensten die betrokken zijn bij het mobiliteitsbeleid’, zegt hij. ‘Binnen de dienst ruimtelijke ordening is vorig jaar een mobiliteitsambtenaar aangeworven en recent nog een ambtenaar die zich specifiek bezighoudt met het fietsbeleid. In het kader van de herziening van het ruimtelijk structuurplan maken we momenteel werk van een nieuw mobiliteitsplan. Nog dit jaar lanceren we een fietsbeleidsplan.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio