basketbaleurochallenge - final 16krasnoyarsk-port of antwerp giants 85-86 - Geen Final 8 ondanks knappe zege in Siberië

‘Europese campagne is toch geslaagd’

‘Europese campagne is toch geslaagd’

DeAndre Kane scoort tegen Krasnoyarsk. Foto: WAS

Na 2010, toen het door het Italiaanse Pesaro met Belgian Lion Sam Van Rossom werd uitgeschakeld, geen tweede Europese kwartfinale voor Port of Antwerp Giants. De Giants sloten de Europese campagne echter indrukwekkend af en wonnen in het Russische Krasnoyarsk met 85-86. Winst met zestien punten was echter nodig voor een stek in de Final 8.

Voor het tweede seizoen op rij eindigt de Europese campagne van Port of Antwerp Giants in de Final 16 van de Eurochallenge. De Giants hebben dus hun ambitie knap ingevuld. ‘De Final 16 en zeg maar Europees overwinteren was inderdaad onze challenge. Dat hebben we dus weer mooi gerealiseerd. Uiteraard hoop je stiekem op een stek in de Final 8 zodat je Europees een stapje voorwaarts zou gezet hebben’, zegt coach Paul Vervaeck. ‘We moeten echter realistisch zijn. Trabzonspor en Krasnoyarsk zijn als clubs budgettair een trapje hoger en beschikken daardoor over een bredere selectie’, was de correcte analyse van coach Paul Vervaeck.

‘De Eurochallenge, de derde Europese beker, was voor onze jonge selectie tevens een leerrijke ervaring. Reizen en wedstrijden afwerken op dit niveau zijn belangrijk richting ontwikkeling voor deze jonge spelersgroep. Hier gaan we beslist in de Scooore!League, in de Beker van België en in de toekomst de vruchten van plukken’, aldus nog coach Paul Vervaeck.

Uitblinker DeAndre Kane: ‘Fier op deze prestatie’

Man van de wedstrijd was DeAndre Kane. De Amerikaanse guard pakte met een triple-double uit en leidde met 23 punten, 11 rebounds en 10 assists Port of Antwerp Giants naar de knappe zege. ‘Ik ben vooral fier op de overwinning van onze ploeg. Winnen on the road en tegen zo’n sterke opponent is prachtig. Ja, we hadden eventjes in het slotkwart de kwalificatie in het vizier. Maar we lieten de Russen te veel offensieve rebounds pakken. Nu moet onze focus naar de Belgische competitie verlegd worden. De puzzel valt in elkaar en ik denk dat we nog een woordje zullen meepraten’, aldus DeAndre Kane.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio