voetbal 2de provinciale A - Nathan Huybrechts wil met Hoeilaart naar eerste

‘Eindronde moet wel haalbaar zijn’

‘Eindronde moet wel haalbaar zijn’

Nathan Huybrechts (in Overijse-outfit): ‘Die stap naar Hoeilaart was niet zo slecht.’ Foto: Luc Verbruggen

Hoeilaart / Brussel -

Als Hoeilaart in zijn dagje is, is niemand bekwaam die pletwals te stoppen Dat ondervond leider Grez-Doiceau dat zondag in een mum van tijd vijf doelpunten te slikken kreeg.

In een mindere dag kan elk team de Druivenploeg evenwel ook de das omdoen en die wispelurigheid is er oorzaak van dat Hoeilaart nog altijd in tweede provinciale resideert.

‘Ja, dat is ons probleem,’ zucht Nathan Huybrechts (20), die twee jaar geleden van de buren van Tempo Overijse overwaaide.

‘Het heeft misschien ook wel te maken met het feit dat wij een technisch uitgebalanceerd team vormen en bepaalde velden in onze reeks laten niet bepaald hogeschoolvoetbal toe.’

‘De kwaliteitsinjectie zou er dit seizoen wel moeten voor zorgen dat we minimaal de eindronde halen en dan weet je maar nooit of Hoeilaart niet in eerste provinciale kan geraken,’ blijft de student handelsingenieur optimistisch.

Bewuste keuze

De stap van vierde klasse naar de provinciale reeksen was een bewuste keuze. ‘Bij een ploeg in nationale hoop je natuurlijk altijd op kansen, maar bij Tempo kwam ik maar mondjesmaat in de basiskern terecht,’ aldus Nathan.

‘Bij de beloften ging het echter prima en kreeg ik heel wat doelpunten achter mijn naam, genoeg om de aandacht van Hoeilaart op te eisen en zo kwam ik twee jaar geleden bij de Druivenploeg terecht.’

‘Achteraf beschouwd was die stap trouwens niet zo slecht. Twee trainingen per week waren immers best te combineren met de zware studies en ik kon bij een goeie ploeg blijven voetballen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio